Viisi vinkkiä auton vuokraamiseen

Spread the love

Olemme koonneet viisi parasta vinkkiä siitä, mitä tulisi tehdä, ennen kuin tilaa vuokra-auton. Jos ajatuksenasi on vuokrata auto maantieajoon kuukaudeksi tai vain muutamaksi päiväksi, kannattaa kummassakin tapauksessa noudattaa seuraavia vinkkejä. Kyseisten vinkkien avulla voit välttyä yllättäviltä lisäkuluilta ja ikäviltä tilanteilta loman aikana.

Tee hintavertailu

Useimmilta paikkakunnilta löytyy monia eri autovuokraamoja. Kaksi eri vuokraamoa voi veloittaa aivan eri summan saman merkkisen auton vuokraamisesta. Tästä syystä on suositeltavaa verrata eri firmojen hintoja, ennen kuin varaa vuokra-autoa. Voit tehdä itse hintavertailun vierailemalla eri vuokraamojen sivustoilla tai voit valita nettisivuston, joka tekee vertailun puolestasi. Tällä tavalla voit kätevästi saada yleiskuvan siitä, mikä yritys tarjoaa parhaat vuokraehdot, ja samalla vältyt maksamasta vuokraamastasi autosta liikaa.

Vältä turhia lisäkustannuksia

Useimmat asiakkaat haluavat vuokrata auton mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Hyvä keino pitää auton vuokrakustannukset mahdollisimman alhaisina on vuokrata auto, jossa ei ole lukemattomia määriä erikoistoimintoja. Vain hyvin harvat tarvitsevat vuokra-auton, jossa on teknisiä erikoistoimintoja. Jos sinulla on oma GPS-laite tai kännykässäsi on GPS-toiminto, voit vuokrata auton ilman kyseistä toimintoa. Tällä tavoin onnistut laskemaan vuokran kokonaiskustannusta.

Varaa auto hyvissä ajoin etukäteen

Hyvä vinkki on vuokrata auto hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Toki edellytyksenä on se, että tiedät etukäteen, milloin tarvitset autoa ja miten pitkäksi aikaa. Se on useimmilla asiakkailla helposti tiedossa. Varaamalla auton etukäteen varmistat sen, että saat juuri haluamasi auton. Vieläkin tärkeämpää on se, että tekemällä varauksen etukäteen voit varmistaa, ettei haluamasi hintaluokka ole yllättäen loppu halutulla ajankohdalla. Useimmilla vuokrayrityksillä on nettisivustot, joiden välityksellä voit suorittaa varauksen. Nettisivuston kautta voit tilata haluamasi lisävarustukset, kuten esimerkiksi turvaistuimen. Pidä myös mielessä se, että hyvin harvoilla autovuokraamoilla on tarjolla useita turvaistuimia. Jos siis olet lähdössä matkaan pienen lapsen kanssa, on erityisesti suositeltavaa varata auto hyvissä ajoin etukäteen.

Muista riittävä vakuutus

Monet eivät ole tietoisia siitä, ettei normaali matkavakuutus yleensä kata vuokra-autolle sattuneita vahinkoja. Ulkomailla sinulta edellytetään vastuuvakuutusta, jos harkitset auton vuokraamista. Jos sinun katsotaan onnettomuustilanteessa olevan vastuussa toisen ajoneuvon vahingoista, korvaa kyseinen vastuuvakuutus tapahtuman. Mahdolliset omat henkilövahinkosi korvataan myös kyseisellä vakuutuksella, mutta sinun pitäisi ostaa myös erillinen vakuutus. Monet vuokrayritykset tarjoavat asiakkailleen runsaasti erilaisia vakuutuspaketteja. Valitse kuitenkin vakuutuksesi huolella, sillä kaikki niistä eivät ole tarpeellisia.

Vuokra-auto pienellä summalla

Saadaksesi vuokra-autosi mahdollisimman pienellä kustannuksella voit vielä hyödyntää muutamaa vinkkiä. Olemme jo maininneet hintavertailun, etukäteisvarauksen ja sopivan automallin valinnan. Voit näiden vinkkien lisäksi myös yrittää neuvotella hinnasta. Hinnasta tinkiminen tapahtuu toki helpoiten, jos kohtaat vuokravälittäjän henkilökohtaisesti. Voit hyötyä hintaneuvottelusta esimerkiksi silloin, jos haluat vuokrata auton välittömästi. Vuokrayritys hyötyy toki tilanteesta, jossa se vuokraa auton sinulle hieman edullisemmin sen sijaan, että kyseinen auto seisoisi parkissa. Yksi hyödyllinen vinkki on myös se, että suunnittelet automatkasi viikonlopulle. Useimmilla paikkakunnilla auton vuokraaminen viikonloppuisin on halvempaa kuin viikolla. Tämä sääntö pätee vuodenajasta huolimatta ja voi todellakin tehdä suuren eron matkakassaasi. Viimeisenä mainittakoon vielä, että on suositeltavaa noutaa ja palauttaa auto samassa pisteessä. Yleisesti ottaen on nimittäin halvempaa sekä noutaa että palauttaa vuokra-auto samalle toimistolle.